Trailerkort

INFORMATION

Hos Kudahls Køreskole i Terndrup  har du mulighed for også at tage et trailerkørekort, hvis du har lyst og behov for det. Med et trailerkørekort/trailerkort har du mulighed for at køre med en trailer, som vejer mere, end det der står angivet på din bils registreringsattest, hvilket kan være en stor fordel for mange.

Hos Kudahl´s Køreskole i Terndrup  tager du kørekort til trailer/trailerkort i bil med automatgear. Det er mere moderne, nemmere og mere behageligt. Dette giver ingen begrænsninger på hvad, du må køre med bagefter

TRAILERKØREKORT/TRAILERKORT REGLER

Har du kun et almindeligt kørekort (kørekort kat. B), er det kun tilladt for dig at køre med en trailer med en vægt på maks. 750 kg. efter bilen. Bil og trailer må samlet set ikke veje mere end 3500 kr. i alt, og din bil skal være godkendt til at trække 750 kg. Hvis traileren alene vejer de 750 kg., må du ikke også fylde noget i den.

Vejer din bil 3500 kg. i alt uden trailer, er det tilladt at tilkoble en anhænger på, som vejer 750 kg og dermed veje 4250 kg i alt, på et almindeligt bilkørekort.

Hvis du kører med en trailer med overlæs, og som dermed også vejer for meget, kan du risikere at få en straf for at køre uden trailerkort/kørekort til trailer i form af en bøde. Det samme gælder, hvis du kører med en stor trailer, som du ikke har trailer kørekort til.

Har du brug for at køre med campingvogn, autotrailer eller en større boogietrailer? Så kræver det, at du har et trailerkørekort (kategori B/E).

Hos Kudahl`s køreskole i Terndrup får du grundig undervisning, hvordan du håndterer den ekstra vægt på traileren, så du er sikker på at kunne køre sikkert i trafikken med din trailer eller campingvogn. Du har således mange flere muligheder med et stort trailerkort/trailerkørekort, da du dermed kan få lov at køre et vognsæt, bestående af bil og trailer) på op til 7000 kg. Du kan derfor med fordel få et stort trailer kørekort, så du ikke er begrænset, hvis du har brug for at fylde en trailer helt op eller køre på sommerferie med campingvognen.

Det er et lovkrav, når du skal tage trailerkørekort/trailer kort, at du får undervisning i minimum:

  • 4 lektioner i teori
  • 6 kørelektioner
  • Praktisk køreprøve

Når du tager et trailerkørekort, kræves der ingen teoriprøve for at bestå, men derimod kun en praktisk køreprøve, hvor du skal vise dine færdigheder i at manøvrere traileren rundt i trafikken. Det er både dig som elev og os som kørelærer der sammen vurderer, om du er klar til din køreprøve. At tage et trailer kørekort er derfor ganske ligetil at komme i gang med et trailer kørekort, hvis du i forvejen har et almindeligt kørekort til personbil.

Hos Kudahl’s Køreskole i Terndrup er du i trygge hænder, når du skal tage dit trailerkørekort/trailerkort. Vi har en høj standard og stor fokus på dig som køreelev, hvilket er med til at sikre dig det bedste forløb.

HVAD SKAL DU HAVE KLAR TIL TRAILERKORT?

Det vil være en stor fordel, hvis du har en lægeerklæring med på køreskolen i Terndrup den dag du møder til teori til trailerkort. Så du skal kontakte din læge og bestille tid til en lægeerklæring til kørekort.

Det er ikke et krav at du har lægeerklæring med fra starten. Så du kan godt starte dit trailerkørekort/trailerkort, inden du får lavet en lægeerklæring

Næste hold

DatoDagStedTidspunkt
17. januar 2024OnsdagTerndrup18.00 – 21.00
20. marts 2024OnsdagTerndrup18.00 – 21.00
29. maj 2024OnsdagTerndrup18.00 – 21.00

Teori: Aalborgvej 1f, 9575 Terndrup

Tilmeld dig et hold her: